Over

Ik werk als veranderconsultant met het belangrijkste doel om prestaties te verbeteren. Daarnaast werk ik aan een promotie binnen de Bedrijfsethiek. Ik geef regelmatig presentaties en deel graag mijn kennis, onder andere met dit blog.

Na mijn studies, bestuurs- en organisatiewetenschappen en theologie heb ik meerdere jaren ervaring opgedaan bij ABN AMRO, Van Vieren (consultancy) en Rabobank. Centrale focus is het verbeteren van prestaties, met oog voor mensen en onderlinge verbinding.

Tijdens mijn periode bij Rabobank kwamen zaken zoals het Libor-schandaal regelmatig in de media. Vragen rondom waarden en normen, zingeving en identiteit kregen meer en meer de aandacht. Als Lean BlackBelt met een achtergrond in de theologie binnen een grote bank riep dit veel vragen en verwondering op. De combinatie tussen zingeving en ethiek en het verbeteren van prestaties werd meer en meer mijn missie en om die reden ben ik mij verder gaan specialiseren. Ik heb meerdere jaren ervaring met het verbeteren van prestaties, maar voeg hier graag de vraag aan toe hoe deze prestaties worden behaald. In dit spanningsveld werk ik graag en zet ik zowel de prestatie als de manier waarop de prestatie wordt behaald, op scherp.

Op dit moment promoveer ik aan de Erasmus Universiteit en de Universiteit Nyenrode, waar ik onder meer bijdraag aan een nieuwe 25-jarige studie naar het effect van Business Ethiek op organisaties. Mijn onderzoek combineer ik met een baan als consultant bij House of Performance in Utrecht. Met veel plezier woon ik ook in deze prachtige, levendige stad.

In mijn vrije tijd ben ik het liefste buiten, op de fiets of al wandelend. Graag in gezelschap van mijn vrouw , vrienden en/ of familie. Ik zeil regelmatig op de Loosdrechtse plassen en lees vaak een boek met een goed glas wijn daarbij.

Over Sjoerd

  • In 2015 gestart bij House of Performance inclusief 1 dag in de week PhD- traject
  • In 2015 Black Belt certificering behaald
  • Van 2011 tot 2015 werkzaam als Lean consultant Rabobank Nederland
  • Van 2006 tot 2007 actief als Praeses van studentenvereniging Navigators Utrecht

Bekijk het uitgebreide Linkedinprofiel hier

Ik schrijf maandelijks over interessante inzichten in Business Ethiek, die voor uw organisatie ook nuttig kunnen zijn. Als u op de hoogte wilt blijven, laat dan uw mailadres achter.

e-mailadres: